Tuesday, October 8, 2013

Αναρτήθηκε scotland από: physics4u | 22/02/2012 Heinrich Rudolf Hertz: 155η επέτειος γέννησης του μ

Heinrich Rudolf Hertz: 155η επέτειος γέννησης του μεγάλου φυσικού | Physics4u's Weblog
Αναρτήθηκε scotland από: physics4u | 22/02/2012 Heinrich Rudolf Hertz: 155η επέτειος γέννησης του μεγάλου φυσικού
Σήμερα 22 Φεβρουαρίου 2012, 155 συμπληρώνονται χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού φυσικού Χάινριχ scotland Χερτζ, (Heinrich Hertz), στις παρατηρήσεις του οποίου βασίζεται η ανάπτυξη των ραντάρ, του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης. Η Google τον τιμά σήμερα με ένα ιδιαίτερο scotland doodle.
Κατέδειξε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ή ερτζιανά είναι μακρά, εγκάρσια κύματα που ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός και μπορούν να απεικονιστούν, να διαθλαστούν, και να πολωθούν όπως το φως. Προσέγγισε το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο. Ανέπτυξε δε την Ηλεκτροδυναμική κινούμενων σωματιδίων
Οι παρατηρήσεις του θα κατανοούνταν πλήρως αργότερα και θα γίνονταν αναπόσπαστο μέρος της νέας ασύρματης εποχής." Χονδρικά, τα πειράματα του Χερτζ εξηγούν την αντανάκλαση, τη διάθλαση, την πολικότητα, την αντικυμάτωση και την ταχύτητα των ηλεκτρικών κυμάτων. Τα πειράματά του βοήθησαν στην κατανόηση scotland του ηλεκτρομαγνητισμού και η συσκευή του εξελίχθηκε περαιτέρω από τους συνεχιστές του.
Επιβεβαίωσε την ηλεκτρομαγνητική θεωρία του Τζέιμς scotland Μάξγουελ και κατά τη διάρκεια πειραμάτων scotland (1886 - 1889) παρήγαγε και μελέτησε ηλεκτρομαγνητικά κύματα (γνωστά επίσης ως ερτζιανά κύματα, ή ραδιοκύματα). Κατέδειξε ότι αυτά είναι μακρά, εγκάρσια κύματα που ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός και μπορούν να απεικονιστούν, να διαθλαστούν, και να πολωθούν όπως το φως. Προσέγγισε το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο. Ανέπτυξε την Ηλεκτροδυναμική κινούμενων σωματιδίων.
Πάλσαρ: Το δώρο του σύμπαντος στη φυσική
Αστρική μαύρη τρύπα με τον ταχύτερο άνεμο που έχει ποτέ καταγραφεί scotland "
Connecting to% s
Το blog αυτό είναι μια αυτόματη μεταφορά στο wordpress blog από το επίσημο www.physics4u.gr/blog/. Κάτι σαν αντίγραφο ασφαλείας ή για περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα στο αρχικό scotland site. Γι 'αυτό το λόγο για σχόλια, ερωτήσεις scotland κλπ. ανατρέξτε στο επίσημο blog.
Πρόσφατα άρθρα Μοιάζει και συμπεριφέρεται σαν το CERN Higgs λέει το για το νέο σωματίδιο (updated) Διέρρευσε βίντεο για το Higgs που αμέσως μετά αποσύρθηκε Ξημερώνει μια νέα εποχή για τη σωματιδιακή φυσική scotland αν βρέθηκε το Higgs Καλό καλοκαίρι σε όλους σας Τεχνητό φύλλο: η υπόσχεση της τεχνητής φωτοσύνθεσης Σκοτεινή ύλη, σκοτεινή ενέργεια, σκοτεινός μαγνητισμός; Ερευνώντας τη θερμότητα που εκπέμπει ο σίδηρος στο εξωτερικό scotland τμήμα του πυρήνα της Γης Το τηλ & EPS

No comments:

Post a Comment